Välj en sida

Hallå hallå!
Det har väl inte undgått någon musikalen som nu sätts upp på Chinateatern i Stockholm?

bom600x410

The Book of Mormon är mirakelmusikalen från South Park skaparna och kompositören bakom Disneysuccén Frost. Överöst med priser och hyllad som en frälsare av den komiska musikalgenren är den Broadways största succé under 2000-talet. Genom sin kärleksfulla historia som mästerligt kryddats med knivskarp komik har den attraherat såväl unga som äldre teaterbesökare och fått dem att både tappa hakan och garva käkarna ur led.
The Book of Mormon har Sverigepremiär den 26/1 2017 på China Teatern i Stockholm och blir därmed det första landet i världen att göra denna hyllade föreställning på ett annat språk än Engelska.

Vi på BSC bjöd in ett gäng härliga kunder att tillsammans med oss se det första publikrepet av musikalen i tisdags.
Innan det var dags att inta platserna i salongen bjöd vi på lite förmingel med bubbel och tilltugg och hann prata med alla kunderna om vad de kände till om musikalen.
Förväntningarna var blandade och en viss osäkerhet rådde – skulle man lyckas med humorn efter att man översatt till svenska?
De som sett South Park var lite fundersamma till om samma typ av fräcka och kontroversiella humor även skulle prägla The Book of Mormon?

Ca 700 pers var på plats och intog Chinas stora salong denna kväll. Ett härligt sorl, en spänning man nästan kunde ta på och en häftig blandning av publik. Från yngre till de äldsta.

Vi kan säga så här: från att ensemblen intog scenen ända fram till finalnumret var det inte en tyst minut! Föreställningen bjöd på MASSOR av skratt, fantastisk dans, sång och skådespeleri!
Herre jisses! Stående ovationer i slutet, det ser man inte ofta på ett publikrep, och det verkade som att alla, eller iallafall de flesta, överrumplades och förvånades över den råa och fräcka humorn – ett relativt nytt grepp i musikalvärlden men som verkade uppskattas. Mycket.

Linus Wahlgren och Per Andersson var briljanta och inte visste vi att Linus var en sån fena på dans och sång! Andra överraskande stjärnor som Samantha Gurah, Anton Lundqvist, Peter Gardiner och Camilo Ge Bresky vill man framöver se mer utav!
Om du gillar väldigt vass humor, högt tempo och galenskap – JA, då ska du definitivt se The Book of Mormon!

Hej så länge!