Välj en sida

Hallå hallå!

Här kommer viktig info för dig som ska ut och resa och inte mindre än till det stora landet United States of America.
Oavsett anledning du ska dit (privat eller i tjänst) behöver du ansöka om inresetillstånd (ESTA). Detta gör man själv via nätet och senast 72h innan avresa. (Ska du vara där mer än 90 dagar behövs visum!).

I ansökan ska man ska bl a uppge passuppgifter, adress på vart du ska bo, syfte med resan etc etc och sedan printa ut den förhoppningsvis beviljade ansökan och ta med på resan.

Det florerar ett flertal falska sajter som utger sig för att vara ESTA och har gjort det sedan ett par år tillbaka!
Så det gäller att se upp!

Nedan ett uttalande från resejournalisten Göran Ingman som driver ”Allt om New York”.
”Bluffsajterna har funnits i flera år och de visar inga tecken på att försvinna. Tvärtom så tar de falska ESTA-sajterna allt bättre positioner i Googles svenska språkversion, vilket gör att resenärer luras till fel sidor när de söker på ESTA-relaterade fraser. Det skriver reseguiden Allt om New York i ett pressmeddelande.
– Jag har följt det här problemet sedan 2009, när ESTA infördes, och är förundrad över att bluffsidorna finns kvar och tycks lura nya resenärer hela tiden, säger resejournalisten Göran Ingman som driver Allt om New York.”

ladda-ned

Ansvarig myndighet för ESTA-anmälan är Department of Homeland Security.

”– Tyvärr valde myndigheten en krånglig webbadress – esta.cbp.dhs.gov. Det har gett skojarna tillfälle att enkelt ta bättre positioner i sökresultaten än den officiella sidan, säger Göran Ingman.”

En ESTA-ansökan kostar 14 dollar, cirka 130 svenska kronor, om den görs hos Department of Homeland Security. Bluffsidorna tar dock hutlöst betalt för tjänsten.
En vanlig avgift är 87 dollar, alltså över 800 kronor!!!

”– Det finns tyvärr inget som tyder på att myndigheten bryr sig om bluffsajterna, många av dem har funnits sedan 2010 och ligger fortfarande kvar. I Storbritannien har Google rensat ut några av bluffsidorna, men jag har inte sett att det har hänt i Sverige än, säger Göran Ingman.”

Så med andra ord; Se upp vilken sajt du ansöker via. Det går givetvis också bra att kontakta BSC Travel om du behöver hjälp eller känner dig osäker!

Have a safe trip!

/BSC Travel